Jeg hadde tenkt meg pĂ„ tur i dag, fyre bĂ„l i skauen og kose megâŠ.men vĂ„knet med en kropp som ganske tydelig sa ifra at nĂ„ er influensaen kommet til dette huset đł
Da mĂ„tte jeg gjĂžre om pĂ„ planene, og jeg har jo ikke bakt alle sju slag endaâŠ..sĂ„âŠâŠ da satte jeg i gang. OG sannheten er at jeg skal ikke bake sĂ„ mye i Ă„r, men litt mĂ„ jeg ha â€ïž
Kokosmakroner er nydelig (og blir spist opp hvert Är). Jeg har oppskriften etter min mor, men velger Ä ha bittelitt sjokolade pÄ toppen (det hadde ikke ho).
Oppskriften er enkel:
5 eggehviter
250 g sukker
250 g kokos
1/2 ss hvetemel
Dette blandes i en kjele, varmes opp pÄ svak varme.
Deretter bruker jeg en spiseskje og former kakene sÄ store som jeg vil ha dem. Setter dem pÄ bakepapir pÄ ei stekeplate.
Ovnen er forvarmet til 180 grader.
Kakene stekes i midterste rille i ca. 8-10 min. De blir bittelitt gyldne pÄ toppen.
La kakene stÄ litt pÄ benken mens du smelter kokesjokolade sammen med bittelitt flytende stekesmÞr.
Lag et spisst kremmerhus av matpapir, ha sjokoladen oppi der og ta litt pĂ„ kakene (se bildet under). Kakene er nydelige â€ïž
Det gÄr fort Ä lage kokosmakroner.
SĂ„ da satte jeg i gang med Sarah Bernard, som ogsĂ„ smaker nydelig. Fant en oppskrift pĂ„ âDet sĂžte livâ og prĂžvde den i dag. I langpanne. Men jeg synes det blir for mye sjokolade, sĂ„ min ble annerledes đ
Jeg strikker julekjole, menâŠ.sukkâŠ..den blir kanskje ikke ferdig fĂžr etter julâŠ..eller, vi fĂ„r se. Formen tilsier at kroppen har det best pĂ„ sofaen. Jeg fikk forresten laget deigen til sirupssnipper ogsĂ„, men den mĂ„ stĂ„ kaldt til i morgen. SĂ„ blir det julekaker i heimen i Ă„r ogsĂ„âŠ.jeg synes hjemmelaga kaker smaker beste â€ïž
God adventssĂžndag đđđ