Jeg hadde tenkt meg på tur i dag, fyre bål i skauen og kose meg….men våknet med en kropp som ganske tydelig sa ifra at nå er influensaen kommet til dette huset
Da måtte jeg gjøre om på planene, og jeg har jo ikke bakt alle sju slag enda…..så…… da satte jeg i gang. OG sannheten er at jeg skal ikke bake så mye i år, men litt må jeg ha
Kokosmakroner er nydelig (og blir spist opp hvert år). Jeg har oppskriften etter min mor, men velger å ha bittelitt sjokolade på toppen (det hadde ikke ho).
Oppskriften er enkel:
5 eggehviter
250 g sukker
250 g kokos
1/2 ss hvetemel
Dette blandes i en kjele, varmes opp på svak varme.
Deretter bruker jeg en spiseskje og former kakene så store som jeg vil ha dem. Setter dem på bakepapir på ei stekeplate.
Ovnen er forvarmet til 180 grader.
Kakene stekes i midterste rille i ca. 8-10 min. De blir bittelitt gyldne på toppen.
La kakene stå litt på benken mens du smelter kokesjokolade sammen med bittelitt flytende stekesmør.
Lag et spisst kremmerhus av matpapir, ha sjokoladen oppi der og ta litt på kakene (se bildet under). Kakene er nydelige
Det går fort å lage kokosmakroner.
Så da satte jeg i gang med Sarah Bernard, som også smaker nydelig. Fant en oppskrift på “Det søte liv” og prøvde den i dag. I langpanne. Men jeg synes det blir for mye sjokolade, så min ble annerledes
Jeg strikker julekjole, men….sukk…..den blir kanskje ikke ferdig før etter jul…..eller, vi får se. Formen tilsier at kroppen har det best på sofaen. Jeg fikk forresten laget deigen til sirupssnipper også, men den må stå kaldt til i morgen. Så blir det julekaker i heimen i år også….jeg synes hjemmelaga kaker smaker beste
God adventssøndag