Jeg må bare først si, jeg er ikke en kokk…. men jeg lager mat som alle andre, og har gjort det i mange år.
Tyttebær er ikke egentlig min greie, har laget litt syltetøy tidligere år for å ha det til lapskaus og ribbemiddagen til jul. Synes egentlig ikke det er godt på brødskiva.
MEN så, det har irritert meg.
Og i fjor prøvde jeg å lage gele, og det var deilig på brødskiva ☺️
Gubben har plukket mengder med tyttebær til meg ❤️
Jeg koker opp bæra, presser ut safta……
Heller safta tilbake i kjelen, tilsetter sukker (ca 350 gram til en stor kjele, 5liters) og har fått tips om å tilsette gelatin (litt usikker på hvor mye som trengs, så her må jeg prøve meg frem. I dag brukte jeg en pose gelatinpulver 🤔
Og nå har jeg 9 glass med tyttebærgele ♥️
Jeg fryser de ned, nest fordi jeg er usikker på hvor lenge de holder seg i kjøleskapet.
♥️God søndag ❤️
Det høres da skikkelig godt ut. Jeg liker tyttebærsyltetøy også. Men gelé har jeg aldri smakt. Sikkert enda bedre. Bruker tyttebær mye mer sjelden nå enn før. I gamle dager i barndomshjemmet var det MYE tyttebær. Jeg har hatt et glass med tyttebærsyltetøy stående i kjøleskapet i over ett år. Det var like fint og godt som da jeg åpna glasset. Tok fram resten i dag. For skal servere fårikål, og da passer det. Tyttebær holder seg forresten veldig lenge, for inneholder naturlig konserveringsmiddel. Benzoesyre. Og det er jo smart.
Oj, så bra at det holder seg lenge i kjøleskapet også. Takk for fin tilbakemelding ♥️