Lørdag kveld var vi samlet, søstrene sisters, til årlig førjulssamling hos mellomsøster. Ho er god på å lage god mat og samle familien, det settet vi pris på 💜 familieselskap er en fin tradisjon 💜💜💜Gubben ser litt bortkommen ut, men vi må ha noe julepynt på hodet 😂
Nydelig pyntet julebord ❤️ dette er ho god til å få til 🌟
Nydelig forrett, 3 små smaksopplevelser
Hovedrett, hjemmelaget moussaka med salat og fetaost til 💜🌟💜
Sukk, vi ble veeeeeldig mette og da måtte vi ut og trimme søndag 🚶♀️
Hovedgården i Brekkeparken 💜
Snipetorp er en gammel, koselig gate 💜
💜💜 Ibsentrappa går fra byen og opp mot Brekkeparken 💜💜
Koselig søppelkasse 💜
Flere av byens kafeer var åpne i dag, men vi var fortsatt mette så vi hastet videre 💜
Byens juletre utenfor rådhuset 💜
Jeg er godt fornøyd med alle veggmaleriene vi har fått i byen min (en annen gang skal jeg lage blogg og samle dem til dere) 💜Nonnetrappa bruker jeg ofte på min treningsrunde rundt Hjellevannet 🚶♀️🏃♀️
Victoria og Henrik Ibsen ligger og venter på ny sesong 💜💜💜
Union bruk ble lagt ned i 2006 og etter det ble det bygget leiligheter på tomta. Her bevarte de noe av bygningsmassen og jeg synes det er flott 💜Vi oppdaget at det var søndagsåpent på kjøpesenteret og da fikk gubben ordnet enda en julegave 💜Fine julekuler…..spesielt når jeg kom “inni de” 💜Godt fornøyd med dagens økt 💜🚶♀️💜
Men HJELP, jeg får gjester i morgen 🙈
Jeg har invitert til mitt årlige pinnekjøtt familiemiddag…. 🤣
Da måtte jeg sette i gang, vanne ut pinnekjøttet….finne frem poteter og kutte opp kålrot og gulrøtter 💜💜💜
Og jeg måtte bake/lage krumkaker. Enkelt å lage, men det tar bittelitt tid. Skulle noen ønske seg oppskrifta, så kommer den her: pisk 125 g smør og 125 g sukker. Ha i 2 egg, 1 ss hvetemel, 1 dl vann og 1 kopp potetmel. Ha i 75 g hvetemel til slutt. Jeg bruker mikseren. Så steker jeg kakene i krumkakejern og ruller dem. Gubben godkjente kakene, sa de var veldig gode (men kaller dem stryll stakkars, men han er jo fra Hedalen så det forklarer jo mye 🤣) Og helt til slutt ble karamellpuddingen ferdig stekt, og morgendagens dessert er reddet. Karamellpudding er veldig enkelt å lage. Jeg smelter sukker i en form. Koker opp 3/4 liter melk, 1/4 liter fløte og 2 ts vaniljesukker og en kopp sukker. Deretter visper jeg 6 egg i en bolle. Heller så melk/fløte-blandingen i bollen med vispa egg, samtidig som jeg lar visperen gå på lav hastighet. Alt helles så opp i formen og stekes i vannbad nederst i ovnen. Først på 180 grader en halv time og så 80 grader i 2 timer. Da er den ferdig 💜
💜Gleder meg til morgendagens besøk 💜
2 kommentarer
Beste krumkaker ever i dag og juleselskap i går med veeeldig god mat og godt drikke..Pluss masse godteri..Itte lett å holde vekta …
Beste krumkaker ever i dag og juleselskap i går med veeeldig god mat og godt drikke..Pluss masse godteri..Itte lett å holde vekta …
Vekta ja….da må vi trimme mer 🤣